Aantal runderen in Denemarken op historisch dieptepunt

Niet eerder sinds de toetreding van Denemarken tot de Europese Unie telde het land zo weinig runderen. De teller stond eind juni volgens de Deense koepel voor Landbouw en voedingsindustrie (L&F) op 1,5 miljoen runderen.

Aantal+runderen+in+Denemarken+op+historisch+dieptepunt
© Nieuwe Oogst

Ten opzichte van juni 2020 gaat het om een daling van het aantal runderen met 0,9 procent. Met name het aantal stieren en ossen daalde. Uit cijfers van het Deens nationaal statistisch bureau (StatBank) blijkt het om een daling van 4,8 procent naar 226.500 dieren te gaan. Ook het aantal melkkoeien daalde: met 0,9 procent naar 646.700 stuks. Het aantal vaarzen daarentegen groeide met 0,7 procent ten opzichte van 2020.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer