Drone vervoert streekproducten van platteland naar stad

Coöperatie Heerlijk van Dichtbij, Rabobank en gemeente Midden-Delfland vragen aandacht van de consument voor de kwaliteit van streekproducten. Maar ook voor het belang van duurzame distributie van het platteland naar de stad. Een drone vervoerde daarom onlangs meer dan 15 kilo streekproducten vanaf het platteland van Midden-Delfland naar de markt in Delft.

Drone+vervoert+streekproducten+van+platteland+naar+stad
© Heerlijk en Dichtbij

'De kringloopboeren in Midden-Delfland werken dag en nacht aan hun heerlijke producten. Zuivel, sappen, kaas en vlees, puur en bomvol smaak', stelt wethouder Sonja Smit van gemeente Midden-Delfland.

'Ze onderhouden daarnaast ons landschap en zorgen ervoor dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden. Dat kunnen ze alleen blijven doen als consumenten hun streekproducten kopen. Heerlijk van Dichtbij gaat hierin een prominente rol spelen en dat ondersteunt de gemeente van harte.'


Rabobank ondersteunt

Ook Rabobank helpt mee door het ontsluiten van het netwerk, kennis en een financiële bijdrage vanuit de Ledenraad. Mariëlle Blauwhoff, directeur Coöperatieve Rabobank, benadrukt: 'De voedseltransitie is voor iedereen relevant. Daarom ondersteunt Rabobank initiatieven als Heerlijk van Dichtbij.'

De coöperatie Heerlijk van Dichtbij is geboren uit een samenwerking tussen twaalf boeren en telers uit de streek. De coöperatie regelt de verkoop en de marketing van de producten en zorgt voor de logistiek die daarbij hoort. Daarnaast dient de coöperatie als platform om samen te werken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers en organisaties in het gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer