VS+reserveert+500+miljoen+euro+voor+preventie+AVP
Nieuws
© ANP

VS reserveert 500 miljoen euro voor preventie AVP

De Amerikaanse overheid stelt 500 miljoen euro beschikbaar voor preventie van Afrikaanse varkenspest (AVP). Kort geleden stak AVP namelijk de kop op in buurlanden de Dominicaanse Republiek en Haïti.

De National Pork Producers Council (NPPC) is blij met de toegezegde steun. NPPC vertegenwoordigt in de Verenigde Staten (VS) de belangen van ongeveer 60.000 varkenshouders. Die dringen al sinds 2018, toen het virus is verspreidde in Azië, aan op maatregelen om de Amerikaanse varkenshouderij te beschermen tegen het virus.

Het geld wordt gestort in een fonds van de Commodity Credit Corporation (CCC) dat valt onder het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Het staatsbedrijf CCC, opgericht in 1933, voert specifieke landbouwprogramma's uit die zijn opgesteld door het Amerikaans Congres. NPPC pleit ervoor dat het geld wordt ingezet voor meer medewerkers bij de veterinaire diensten van de USDA, apparatuur voor het ruimen van varkens en extra wasfaciliteiten voor veevrachtwagens.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer