Melkveehouders VS gecompenseerd voor coronaverlies

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) worden door de federale regering gecompenseerd voor de lagere melkprijzen als gevolg van de coronacrisis. In totaal wordt 350 miljoen dollar uitgetrokken door de regering-Biden om melkveehouders te betalen voor de afwijking van de marktprijzen in de tweede helft van 2020.

Melkveehouders+VS+gecompenseerd+voor+coronaverlies
© Ad van Velde

Volgens de Amerikaanse landbouwminister Tom Vilsack is het nieuwe Pandemic Market Volatility Assistance Program bedoeld om de boeren en zuivelindustrie te helpen om te herstellen van de coronacrisis en ze veerkrachtiger te maken. Het geld moet vooral ten goede komen aan kleinere melkveebedrijven.

Eerder kwam de Amerikaanse regering ook al met programma's om de zuivelindustrie te ondersteunen. Zo werd 400 miljoen dollar uitgetrokken om zuivel te doneren aan voedselbanken en 580 miljoen dollar werd eerder gebruikt om kleine en middelgrote melkproducenten te ondersteunen.


Meer nodig

Naar schatting van de National Milk Producers Federation (NMPF) waren de inkomsten voor melkveebedrijven door de coronacrisis in 2020 750 miljoen dollar lager dan verwacht. Volgens deze organisatie helpt de regeling om een deel van de coronaschade te compenseren. Maar er is meer nodig om de kloof te dichten.

Niet alle type bedrijven en regio's worden even goed geholpen met deze regeling volgens de belangenorganisatie. De NMPF gaat daarom in overleg met het Amerikaanse Congres om te kijken wat nog meer mogelijk is om de 'kloof te dichten'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer