Mexicaanse uien in VS besmet met salmonella

Vanwege mogelijke besmettingen met salmonella roept de Amerikaanse autoriteit voor volksgezondheid CDC in 37 staten rauwe uien terug die vanuit Mexico geïmporteerd zijn.

Mexicaanse+uien+in+VS+besmet+met+salmonella
© Nieuwe Oogst

De terugroepactie betreft rode, gele en witte uien die vanuit Chihuahua in Mexico naar de Verenigde Staten verscheept zijn in de periode tussen 1 juli 2021 en 31 augustus 2021. De uien zijn via de groothandel vooral geleverd aan restaurants en supermarkten.

Bij CDC (Centers for Disease Control and Prevention) zijn de afgelopen weken meer dan 650 meldingen van salmonella binnengekomen die gerelateerd zijn aan de consumptie van uien. Deze bacteriebesmettingen hebben inmiddels al geleid tot bijna 130 opnames in ziekenhuizen, waarvan 13 opnames recent.


Besmet irrigatiewater

CDC adviseert consumenten om rauwe uien afkomstig uit Mexico weg te gooien. Ook waarschuwt de gezondheidsdienst ervoor om uien van onduidelijke herkomst niet te kopen en zeker niet te consumeren. Eerdere besmettingen van uien door salmonella werden in de VS gelinkt aan het gebruik van besmet irrigatiewater. De bron van de Mexicaanse besmetting is nog niet bekend.

De bacterie salmonella veroorzaakt bij mensen hoge koorts en meestal ernstige maagkrampen vaak in combinatie met diarree. De symptomen treden op zes uur tot zes dagen na het eten van besmet voedsel en houden tot een week aan. Vooral kinderen jonger dan vijf jaar, volwassen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen ernstig ziek worden met ziekenhuisopnames tot gevolg.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer