Angus-stamboek start op fair met ambassadeurs

Het Aberdeen Angus-ras staat zaterdag 30 oktober helemaal in the picture op de Angus Fair op Erve Woolderink in het Overijsselse Wierden. Hier krijgt ook de eerste Angus-ambassadeur een certificaat.

Angus%2Dstamboek+start+op+fair+met+ambassadeurs
© stamboek

Het gaat goed met het stamboek, constateert Rutger Woolderink van dit gastbedrijf. 'Vorig jaar stond de Aberdeen Angus met 3.500 inseminaties op de tweede plaats van het aantal inseminaties met vleesveerassen na Belgisch Witblauw. En dat terwijl het stamboek in 2012 is opgericht.'

Om het ras verder te promoten, wordt een aantal ambassadeurs van dit stamboek benoemd. Zaterdag de eerste. Woolderink: 'Naast het promoten van dit ras door onder meer belangstellenden te ontvangen, verzorgt een ambassadeur zijn dieren volgens de voorwaarden die het stamboek hieraan verbindt.'


Demonstratie

Een ambassadeurmoment is er ook tijdens deze fair. Op deze dag is onder meer de Aberdeen Angus-kudde van Woolderink te zien en is er een demonstratie koekeuren. Ook wordt informatie verstrekt over het starten van een eigen kudde. Daarnaast is het vlees van vleesbedrijf Bolscher in Enschede te proeven. Hier gaan de dieren van Woolderink naartoe.

Verder is er informatie over het vleesverkoopnetwerk koopeenkoe.nl, dat nu als Grutto door het leven gaat en wordt gesproken over de zin en onzin van biologisch veevoer. Ruwvoer komt ook ter sprake. Er zijn verschillende saladebuffetten te zien. Tot slot geeft Alta informatie over de bedrijfsactiviteiten.

De Angus Fair bij Erve Woolderink begint om 12 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer