Prijs Protix voor meest impactvolle groeier

Insectenproducent Protix is deze week door NLgroeit uitgeroepen tot meest impactvolle groeier van 2021. Het bedrijf heeft een volledig geautomatiseerd productieproces ontwikkeld, waarbij duurzame ingrediënten uit eiwit worden gewonnen.

Prijs+Protix+voor+meest+impactvolle+groeier
© Pieter Stokkermans

De prijs is een initiatief van NLgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship. Voorzitter Greet Prinsitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel, directeur Pieter Waasdorp van Ondernemerschap van het ministerie van EZK en voorzitter Ed Brinksmar van het college van bestuur van Erasmus Universiteit vormden de jury.


Die stelde dat Protix zich de afgelopen jaren razendsnel heeft ontwikkeld tot een van de drijvende krachten achter de eiwittransitie en verduurzaming van de diervoeding. Door op een hoogwaardige manier insecten te kweken voor de winning van duurzame eiwitten en vetten, gaat de meest impactvolle groeier van 2021 verspilling tegen. Protix beschermt daarnaast de biodiversiteit en zet nieuwe stappen richting een circulair voedingssysteem.


Lage footprint

Bestuursvoorzitter Kees Aart en oprichter van Protix: 'De impact die wij willen maken, is dezelfde als die van de energietransitie, van fossiel naar renewables. Er gebeurt heel veel in de voedingswereld, ons bord wordt steeds rijker en diverser. Het gaat uiteindelijk om het voer van dieren en de grondstoffen voor planten. Met Protix versnellen wij die transitie door middel van duurzame en circulaire ingrediënten op basis van insecten. In termen van land-, CO2- en waterverbruik, hebben wij de allerlaagste footprint van alle eiwitbronnen ter wereld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer