Protix wint Nederlandse Innovatie Prijs 2020

Insectenproducent Protix is vanavond tijdens het televisieprogramma De Wereld van Morgen op NPO 1 uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2020.

Protix+wint+Nederlandse+Innovatie+Prijs+2020
© Pixabay

De marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek liet hiermee duizend andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie. Het bedrijf gebruikt de nieuwste technologie zoals kunstmatige intelligentie, genetische verbeterprogramma's en robotica om natuurlijke, duurzame en hoogwaardige ingrediënten zoals dierenvoedsel en kunstmest te produceren van insecten.


De Nederlandse Innovatie Prijs is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van hoogleraar Strategie en Innovatie Henk Volberda. Ieder jaar worden op basis van de Nederlandse Innovatie Monitor organisaties geselecteerd die excelleren op het gebied van duurzame innovatie.


Nominaties agrarische sector

Twee andere bedrijven uit de agrarische sector werden eveneens genomineerd. Het gaat om Arcadia Chrysanten en Koppert Cress. Vorig jaar was Hanskamp Agrotech genomineerd en ging de prijs naar metaalbewerker VDL Groep. Die laatste is onder meer bekend van VDL Agrotech.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer