Oproep LTO: registreer uw landbouwvoertuig en bespaar kosten

Landbouwvoertuigen in Nederland moeten per 1 januari 2022 zijn geregistreerd om de openbare weg op te mogen. De conversieperiode, waarin geen keuring van de RDW nodig is en lagere kosten voor registratie gelden, loopt nog tot het einde van dit jaar.

Oproep+LTO%3A+registreer+uw+landbouwvoertuig+en+bespaar+kosten
© Twan Wiermans

Volgens de RDW is op dit moment slechts 55 procent van de landbouwvoertuigen in Nederland geregistreerd. LTO Nederland roept haar leden op om de kentekenregistratie zo snel mogelijk in orde te maken, om zo onnodige consequenties en hogere kosten te voorkomen.

Trienke Elshof, portefeuillehouder Platteland en Omgeving bij LTO Nederland, heeft recentelijk haar voertuigen geregistreerd. 'Je moet er even voor gaan zitten, maar dan is het eigenlijk zo voor elkaar. Daarnaast zou het zonde zijn om de conversieperiode niet te benutten, de kosten zijn nu nog laag. Wacht dus ook niet tot eind december om alles in orde te maken. Dan zijn er misschien wachtrijen bij de RDW en loop je alsnog het risico niet op tijd klaar te zijn met de registratie.'


LTO Nederland roept haar leden op om hun landbouwvoertuigen nog voor het einde van dit jaar te registreren. Bij registratie na 2021 zullen er namelijk vervelende en onnodige consequenties zijn. Zo mag een landbouwvoertuig zonder kentekenregistratie vanaf 1 januari de weg niet op. Wie dat wel doet, riskeert een boete. Ook is het voertuig niet verzekerd in het geval van een ongeluk en neemt de verhandelbaarheid af.

De keuring voor registratie is vanaf 2022 verplicht. Wie dat pas volgend jaar doet betaalt minimaal 140 euro per voertuig. Nu is de registratie nog gratis.


Vorig jaar heeft LTO Nederland een interactieve Wegwijzer gecreëerd om meer duidelijkheid te geven en leden te helpen met de registratie. Daarin zijn ook de uitzonderingen op de registratieplicht weergegeven. Voor meer vragen kan contact worden opgenomen met de regionale ledencontactcentra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer