RDW: flinke achterstand bij registratie landbouwmachines

De RDW roept eigenaren op om nu nog snel zonder keuring hun landbouwmachines, rijdende werktuigen en getrokken materieel te registreren.

RDW%3A+flinke+achterstand+bij+registratie+landbouwmachines
© Twan Wiermans

Vanwege de achterstand op de registratie verwacht de RDW dat eigenaren anders niet op tijd hun kenteken krijgen. Nog maar 4 op de 10 van deze voertuigen is geregistreerd. Vooral de landbouwvoertuigen in de bouw, infra en groen en de bijzondere landbouwvoertuigen blijven achter.


Alleen dit jaar kan de registratie nog online zonder keuring. RDW-conversiemanager Rob van Dokkumburg stelt dat als eigenaren de benodigde gegevens zoals chassisnummer, bouwjaar, merk, type en handelsbenaming paraat hebben, de registratie niet lang hoef te duren. De kosten voor registratie zonder keuring zijn 18 euro.


42 procent geregistreerd

In de eerste acht maanden van dit jaar zijn landelijk in totaal 231.000 voertuigen geregistreerd. Dat is 42 procent van de voertuigen die van een kenteken moet worden voorzien. In totaal gaat het om 134.000 trekkers, 66.000 aanhangwagens en getrokken machines en 31.000 zogeheten ‘motorrijtuigen met beperkte snelheid’ (MMBS).

De RDW gaat ervan uit dat in totaal 550.000 trekkers, MMBS’en en getrokken materieel een registratie nodig hebben. Zonder kentekenbewijs mag een betreffend voertuig of werktuig vanaf 1 januari 2022 niet meer de weg op. De organisatie vreest in de loop van het jaar wachttijden en daardoor teleurstellingen bij voertuigeigenaren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer