Foto verplicht bij registreren landbouwvoertuig

Met ingang van 21 juni moet een aanvrager een foto van het typeplaatje toevoegen als die een trekker, een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of door deze voertuigen getrokken materieel registreert. Dat heeft de RDW bekendgemaakt.

Foto+verplicht+bij+registreren+landbouwvoertuig
© DIRK HOL

Het toevoegen van een foto van het typeplaatje met daarop het duidelijk leesbare Voertuig Identificatie Nummer (VIN) is verplicht vanaf 21 juni. Staat het VIN niet op het typeplaatje, dan moet er een foto van het VIN toegevoegd worden.

Ook hiervoor geldt dat het VIN duidelijk leesbaar moet zijn. De RDW denkt dat de aanvragen op deze manier sneller kunnen worden afgehandeld. Aanvragers moeten door de drukte nu soms meer dan twintig werkdagen op hun kentekenbewijs wachten.


Registreren kan dit jaar online worden gedaan. De gegevens die daarvoor nodig zijn, staan op de website van de RDW. Naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Zonder de benodigde voertuiggegevens is registreren niet mogelijk.


Registratieplicht

Het online registreren van land- en bosbouwtrekkers, land- en bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid en mobiele machines is mogelijk tot en met 31 december 2021. Daarna moet een voertuig worden gekeurd bij de RDW, voordat het kan worden geregistreerd.

Op de registratieplicht zijn uitzonderingen. Getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van minder dan 25 km/u hoeven niet te worden geregistreerd. Ook motorvoertuigen die niet op de openbare weg rijden of een maximale constructiesnelheid hebben van minder dan 6 km/u vallen niet onder de registratieplicht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer