Wants+is+groot+knelpunt+voor+chrysantenteler
Nieuws
© Vidiphoto

Wants is groot knelpunt voor chrysantenteler

De aanpak van wants is voor chrysantentelers het grootste knelpunt op het gebied van plantgezondheid. Dat blijkt uit een enquête van Glastuinbouw Nederland onder chrysantentelers.

Trips en aaltjes vormen daarna voor de chrysantentelers een ander groot probleem. De knelpunten komen door een tekort aan middelen die passen in het Integrated Pest Management-systeem en de moeilijkheden in de jaarrondbestrijding. Chrysantentelers hebben behoefte aan onderzoek op deze punten.Ze zien ook graag dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden van emissieloos telen, wat nauw samenhangt met het project 'teelt de grond uit'. Telers noemen binnen het thema water & omgeving ook nog bodemkwaliteit en bemesting. De aangescherpte emissienormen zijn in dit thema de grootste uitdaging.


Ledverlichting

Op het gebied van energie heeft het gebruik van ledverlichting prioriteit, gevolgd door de onderwerpen grondstomen en alternatief, ofwel gasloos telen. Bij teeltoptimalisatie noemen chrysantentelers klimaat en houdbaarheid als eerste, gevolgd door vochtproblemen bij het gebruik van ledverlichting.

De komende weken stellen de landelijke commissie Chrysant en de werkgroep gewasbescherming Chrysant een onderzoeksplan op voor de komende drie jaar. De uitkomst van de enquête weegt hierin zwaar mee. Glastuinbouw Nederland heeft de enquête begin januari uitgezet onder de telers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer