Boswijk (CDA) ontstemd over gespreksverslag Wierdense Veld

CDA-Kamerlid Derk Boswijk heeft voor de tweede keer een serie Kamervragen gesteld over het Overijsselse Natura 2000-gebied Wierdense Veld. Het Kamerlid is niet te spreken over het feit dat demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit eerder aangaf dat er geen verslag is van haar gesprek met de Eurocommissaris over het Wierdense Veld, terwijl dat er toch blijkt te zijn.

Boswijk+%28CDA%29+ontstemd+over+gespreksverslag+Wierdense+Veld
© Emiel Muijderman

Boswijk vraagt de minister of zij het belang begrijpt van goede informatievoorziening voor de volksvertegenwoordiging om het bestuur te controleren. Ook vraagt hij of Schouten beseft wat voorvallen zoals dit doen met het vertrouwen van burgers in de overheid en het draagvlak voor het overheidsbeleid, in het bijzonder bij deze specifieke casus.

Eind vorige week maakte Stichting Agrifacts melding van het bestaan van een gespreksverslag, nadat de organisatie hierover een WOB-verzoek had ingediend. Het gesprek ging over de vraag of de te nemen maatregelen voor hoogveenherstel in het Wierdense Veld in proportie zijn met de kosten en de impact op het gebied.


Boswijk wil van de minister weten of het klopt dat Nederland een andere interpretatie geeft aan Habitatrichtlijn artikel 6 dan de Europese Commissie en dat de Europese Commissie de uitleg die Nederland hieraan geeft niet deelt. 'Waarin zit dit verschil in interpretatie exact? Welke uitleg geeft de Europese Commissie aan dit artikel en wat is uw eigen uitleg?' aldus een van de vragen van Boswijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer