Fokveeveiling+Leer+gaat+online
Nieuws
© Pixabay

Fokveeveiling Leer gaat online

De fokveeveiling in het Duitse Leer wordt 11 mei 2021 online gehouden. Volgens de initiatiefnemers is deze VOST Zuchtviehauktion de eerste reguliere melkvaarzenveiling in Europa die enkel online wordt gehouden. Ook komen er stieren onder de hamer.

Op deze veiling worden 131 melkgevende dieren en zeventien dekstieren geveild. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om deze maandelijkse veiling met publiek te houden. De dieren zijn nu wel in Leer waar ze voor de camera gepresenteerd worden. De veiling is online rechtstreeks via een livestream te volgen. Geïnteresseerden kunnen vanuit huis bieden.

Er worden al jaren online fokveeveilingen gehouden. Als gevolg van de coronapandemie is dit aantal nu fors toegenomen. Eerder waren er veilingen, die niet alleen ter plekke, maar ook via internet konden worden gevolgd. De veiling in Leer is in Europa de eerste reguliere veiling met enkel onlinebiedingen. De veiling start dinsdag 11 mei om 10 uur en de livestream is vanaf 9 uur in de lucht. Dan begint de keurcommissie met het beoordelen van de te veilen stieren.

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer