Prijzen+eerste+onlineveiling+VOST+iets+hoger
Nieuws
© Eigen Foto

Prijzen eerste onlineveiling VOST iets hoger

Gemiddeld iets hogere prijzen ten opzichte van de veiling in maart die 'live' werd gehouden. Dat was dinsdag het resultaat van de eerste online-fokveeveiling van het Duitse stamboek VOST. De twee topvaarzen kwamen in Belgische handen, terwijl ook uit Nederland werd meegeboden.

De gemiddelde prijs voor afgekalfde vaarzen kwam uit op 1.868 euro, terwijl bij de veiling in maart dit 1.812 euro was. Voor dekstieren werd in mei gemiddeld 1.822 euro betaald, in maart lag dit gemiddelde nog op 1.477 euro.


Toppers waren een Bradnick-dochter van Beneken en Kleemann GbR en een Golddachs-dochter van Kleemann GbR. Beide vaarzen kwamen voor 2.400 euro per stuk in Belgische handen. Vaarzen die boven de 2.000 euro opbrachten, gingen vooral naar Nederland en België.


Hoornloze stier

De duurste stier was een zoon van de Duitse hoornloos verervende genomic-stier Solitair P. Fokker Ludwig Schulte uit Breinermoor beurde voor de stier 2.800 euro De eerstvolgende fokveeveiling vindt plaats op dinsdag 15 juni 2021. Gelet op de coronasituatie is het vooralsnog onduidelijk of die live en/of online is te volgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer