Topman Wiebe Draijer kondigt vertrek bij Rabobank aan

Topman Wiebe Draijer van Rabobank Nederland stopt per 1 oktober 2022. Zijn tweede termijn als voorzitter van de groepsdirectie loopt volgend jaar september af. Draijer heeft laten weten zich niet beschikbaar te stellen voor een derde termijn als voorzitter.

Topman+Wiebe+Draijer+kondigt+vertrek+bij+Rabobank+aan
© Rabobank

Draijer trad 1 oktober 2014 toe tot de raad van bestuur van Rabobank. Hij werd september 2018 benoemd voor een tweede bestuurstermijn van vier jaar als voorzitter van de groepsdirectie. Draijer noemt de afloop van zijn tweede termijn een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger. Wie zijn positie na 1 oktober 2022 gaat bekleden, is nog niet bekend.


De als werktuigbouwkundige opgeleide Draijer nam de leiding over na een roerige periode bij Rabobank. Krap een jaar voor zijn aantreden moest de toenmalige topman Piet Moerland vervroegd vertrekken wegens het Liborschandaal. Daarbij deden medewerkers van de bank mee aan manipulatie van de rentetarieven die banken bij elkaar in rekening brengen. De kwestie leverde Rabobank honderden miljoenen euro's aan boetes op. Een belangrijke taak voor Draijer was om de reputatie van Rabobank op te vijzelen.


Inzet en betrokkenheid

Voorzitter Marjan Trompetter van de raad van commissarissen van Rabobank is vol lof over Draijer. 'Met nog een jaar te gaan met Draijer als voorzitter, is terugblikken op zijn Rabojaren voorbarig. Een woord van dank voor zijn toewijding, inzet en betrokkenheid is nu al op zijn plaats. Hij transformeerde Rabobank naar een missie gedreven, maatschappelijk georiënteerde en eigentijdse coöperatieve bank en als inspirerend en authentieke leider gaf hij Rabobank een menselijk gezicht.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer