Rabo+Investments+investeert+in+machineproducent+Havatec
Nieuws
© Han Reindsen

Rabo Investments investeert in machineproducent Havatec

De investeringstak Rabo Investments van Rabobank Groep wordt medeaandeelhouder van machineproducent Havatec. Door deze investering kan Havatec de ontwikkeling van technologische oplossingen voor de sierteeltsector en tuinbouw verder versnellen.

Het bedrijf in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep ontwikkelt sorteer-, bos- en handlingsystemen voor de internationale tuinbouw en bloemenverwerkingsindustrie. De technologie die Havatec ontwikkelt, bestaat uit zelfontwikkelde mechanische- en softwarecomponenten. De machineproducent is bovendien bezig met de eerste drie plantrobots voor bloembollen.

Met deze samenwerking hoopt Havatec zijn netwerk in de food- en agribranche te versterken. 'De automatisering van de sierteelt is de primaire focus, maar automatisering in andere sectoren kan in de nieuwe samenwerking ook meer aandacht krijgen', meldt commercieel directeur Mark Fikkers van Havatec.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer