Opnieuw koninklijk bezoek voor Overijsselse landbouwsector

Voor de tweede keer in enkele weken bracht koning Willem-Alexander een bezoek aan de Overijsselse landbouwsector. Hij sprak donderdag in Sint Jansklooster en Zwartsluis met boeren en andere betrokkenen over de combinatie rendabele landbouw en natuurherstel.

Opnieuw+koninklijk+bezoek+voor+Overijsselse+landbouwsector
© Tys Hallema

Het werkbezoek van de koning begon bij melkvee- en rietteeltbedrijf Slot in Sint Jansklooster, dicht tegen Natura 2000-gebied De Wieden aan. Vader en zoon Slot denken in kansen, bleek tijdens een rondetafelgesprek. 'Wij kijken niet naar wat er over ons heen komt, maar kijken hoe we het in een vat kunnen gieten, zodat het winst voor ons bedrijf en de samenleving oplevert', aldus Harm Slot.

Gideon Kok gaf namens Natuurmonumenten aan dat er in de Kop van Overijssel nauw wordt samengewerkt tussen landbouw en natuur. 'Je kunt met het vingertje naar elkaar wijzen of het samen doen. Wij hebben hier honderd pachters en die willen we niet kwijt. Je kunt pas echt samenwerken als je elkaar wat te bieden hebt.'


Weidevol

Het tweede deel van het bezoek vond plaats op het multifunctionele biologische bedrijf Weidevol van familie Spans. Hier werd gesproken over platform 'Samen werkt beter', waarin overheden met natuur- en landbouworganisaties samenwerken. Hermen en Leanne Spans spraken met de koning over hun biologische bedrijfsvoering. 'Wij willen laten zien dat je op een duurzame en maatschappelijk geaccepteerde manier een flinke plas melk kunt produceren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer