Nederland mag weer zuivel en uien verkopen aan Indonesië

Nederlandse bedrijven mogen binnenkort weer zuivel en uien exporteren naar Indonesië. Dat heeft minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) te horen gekregen in gesprekken met de Indonesische autoriteiten tijdens de handelsmissie parallel aan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander.

Nederland+mag+weer+zuivel+en+uien+verkopen+aan+Indonesi%C3%AB
© Han Reindsen

De export van zuivel en uien naar Indonesië was sterk gedaald sinds het Aziatische land vorig jaar stopte met het afgeven van importvergunningen. Aanleiding daarvoor was een conflict met de Europese Unie over een verbod op het gebruik van palmolie als biobrandstof.

Kaag is verheugd met de toezeggingen. 'Het is voor de exporteurs en voor de economische relatie tussen Nederland en Indonesië goed nieuws dat we weer uien en zuivelproducten kunnen uitvoeren naar Indonesië', zegt zij.

50 miljoen euro

Nederland exporteerde in 2018 nog voor 50 miljoen euro aan zuivelproducten naar Indonesië. Daar was vorig jaar nog maar een vijfde van over. De uitvoer van uien, twee jaar geleden nog goed voor 15 miljoen euro, is met twee derde ingezakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer