Koning bijgepraat over impact coronacrisis

Koning Willem-Alexander is vrijdagmiddag bijgepraat over de impact van de coronacrisis op de agrarische sector. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan het loon- en akkerbouwbedrijf van familie Van der Poel in Abbenbroek in Zuid-Holland.

Naast Peter en Rosalinde van der Poel brachten verder vertegenwoordigers uit de land- en tuinbouw de koning op de hoogte van de actuele gevolgen van de crisis. Het bezoek gebeurde op initiatief van het Koningshuis zelf.

Peter en Rosalinde van der Poel praatten hem buiten in de zon koffiedrinkend bij over hoe zij de coronacrisis tot nu toe als bedrijf en gezin zijn doorgekomen en hoe zij de toekomst zien. Samen brachten zij een bezoek aan een perceel aardappelen en suikerbieten en liepen langs diverse opgestelde landbouwmachines en de beregeningshaspel. Afsluitend bezocht de koning de nog volle voorraadschuur met aardappelen.


Keten en marktontwikkelingen

Na de rondleiding langs de percelen, erf en schuren voerde de koning twee rondetafelgesprekken met diverse landbouwvertegenwoordigers. Willem-Alexander was zeer geïnteresseerd in de situatie op de bedrijven, in de keten en de marktontwikkelingen.

Hij stelde veel vragen over de bedrijfseconomische impact en de toekomstverwachting. Ook vroeg hij of de opvolging op veel bedrijven nu nog meer in het geding raakt vanwege de coronacrisis.


Hart onder de riem

'Dit bezoek is een hart onder de riem voor boeren en tuinders. Koning Willem-Alexander toonde een diepe interesse in de uitdagingen waar ondernemers en de sector in bredere zin mee worden geconfronteerd. We zijn zeer vereerd dat we de koning mochten ontvangen,' verzekert Wim Bens, waarnemend voorzitter van LTO Nederland.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer