Ruim zestig inzendingen voor Douche Award

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft ruim zestig reacties ontvangen voor de Douche Award. Alle inzendingen zijn genomineerd en ontvingen daarvoor vorige week een herinneringstegel. De definitieve uitslag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ruim+zestig+inzendingen+voor+Douche+Award
© Varkens Archief

Op Facebook rouleerden afgelopen dagen verschillende foto's van de herinneringstegel. De douche op het varkensbedrijf is een belangrijk onderdeel van de biosecurity. De POV stelde de Douche Award in om het belang daarvan onder de aandacht te brengen. Douchen helpt om dierziekten zoals Afrikaanse varkenspest (AVP) buiten de staldeuren te houden.

'Wij doen er alles aan om AVP buiten Nederland te houden. Een van de maatregelen die varkenshouders kunnen nemen, is uitsluitend bezoekers in hun stallen toelaten na douchen. Om dit te stimuleren, lanceren wij de Douche Award voor de varkenshouder met de schoonste douche', licht POV-voorzitter Linda Janssen toe.


De POV zet de Douche Award samen met de AVP-preventiescan in om het maximale te doen in de strijd tegen Afrikaanse varkenspest. Met deze online checklist kan een varkensbedrijf nagaan hoe goed het is beschermd tegen deze ziekte. De scan geeft een beeld van de maatregelen die een varkensbedrijf neemt om het risico van overdracht van infectieziekten te minimaliseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer