POV verbaasd over 'LNV Community van boeren'

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is verbaasd over het initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om zelf een kleine groep boeren te formeren, waarmee zij landbouwbeleid wil bespreken.

POV+verbaasd+over+%27LNV+Community+van+boeren%27
© Koos Groenewold

Het ministerie van LNV maakte deze week bekend te zoeken naar tweehonderd boeren en tuinders voor de afstemming van het landbouwbeleid. Deze boeren en tuinders gaan deel uitmaken van een besloten LNV Community.

De POV vindt dat het ministerie op deze wijze de belangenorganisaties buitenspel zet. 80 procent van de varkenshouders is aangesloten bij de POV en de organisatie voert zo namens alle leden het gesprek met de overheid, stelt voorzitter Linda Janssen van de POV. ' Wij zijn de gesprekspartner van de overheid namens al onze leden, als het gaat over het landbouwbeleid.'


De POV roept alle boerenorganisaties op zich sterk te maken voor een collectieve inzet op de landbouwdossiers en in gesprekken met de overheid. Ongewenste ontwikkelingen, waarbij alleen een kleine groep mensen door de overheid wordt uitgenodigd om mee te praten, zouden geen grond moeten vinden. Het gaat immers over beleid dat iedereen aangaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer