NAJK: zet Prinsjesdag in het teken van perspectief voor jonge boeren

NAJK-voorzitter Roy Meijer wil dat Prinsjesdag en de miljoenennota in het teken staan van perspectief voor de land- en tuinbouw en met name voor de nieuwe generatie boeren en tuinders. Hij pleit voor een pragmatische en snelle oplossing voor de stikstofproblematiek.

'Vooral voor de PAS-melders is het belangrijk dat de vergunningen in orde gaan komen. Het zijn juist vaak jonge ondernemers die in de klem zitten en hun bedrijf niet kunnen doorontwikkelen omdat ze zonder vergunning ook geen financiering kunnen krijgen', zegt Meijer.


Verder roept de NAJK-voorzitter politici op om 'hun werk te gaan doen'. 'Laat ze stoppen met proefballonnetjes los te laten en zodoende de spanning in de sector nog verder op te voeren. Dat demotiveert jonge ondernemers enorm. Politici moeten hun werk gaan doen, met de inhoud aan de slag gaan en besluiten nemen. Perspectief is wat we nodig hebben.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer