NAJK ziet meerwaarde in landbouwakkoord

NAJK is voor het grootste deel positief over het deze week gepresenteerde verkennend onderzoek naar een landbouwakkoord door de Sociaal-Economische Raad (SER). Jonge boeren worden specifiek in het plan benoemd en het landbouwakkoord moet een duidelijke stip op de horizon geven. Het dient duidelijkheid te bieden voor de gehele agrarische sector.

NAJK+ziet+meerwaarde+in+landbouwakkoord
© Pixabay

Na alle gesprekken concludeert de SER dat de meerwaarde van een landbouwakkoord ligt in het vaststellen van langjarig voorspelbaar en coherent beleid en herstel van vertrouwen. De overheid, regering en politiek, moeten van tevoren de opzet van en de randvoorwaarden voor het akkoord bepalen.

Ook NAJK voerde een verkennend gesprek met de SER. 'Wij, de belangenbehartigers van de jonge boeren en tuinders, zagen meerwaarde in het landbouwakkoord wanneer deze gesloten zou worden tussen partijen uit de agroketen en de overheid', stelt NAJK-voorzitter Roy Meijer.


Gericht op blijvers

Volgens NAJK moet wet- en regelgeving worden aangepast en financiering mogelijk worden gemaakt. Daarbij moet het landbouwakkoord een stip op de horizon geven op de thema’s klimaat, stikstof, mest/vruchtbare bodems en verdienvermogen. Een akkoord dat gericht wordt op de blijvers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer