Beroepsverbod voor oplichter in agrarische sector

Een 28-jarige man uit het Brabantse Uden is veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden voor onder andere meerdere verduisteringen, flessentrekkerij en faillissementsfraude in de agrarische sector.

Beroepsverbod+voor+oplichter+in+agrarische+sector
© Pixabay

Van de opgelegde celstraf zijn acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, meldt website Bijzonderstrafrecht.nl. Ook moet de Udenaar zich aan bijzondere voorwaarden houden. Zo mag de man vijf jaar lang geen bedrijf leiden en ook niet werken in de mestsector. Hij moet ruim 18.000 euro betalen aan de benadeelden.


De rechtbank oordeelt dat de man een patroon van frauduleus handelen vertoont. Hij was onder meer eigenaar van een mesthandel en een transportbedrijf. Daarvoor huurde en leasede hij regelmatig materieel, zoals opleggers, trailers, een vrachtwagen en onderdelen. De rekeningen daarvoor werden echter niet betaald.


Bankroet

De man overtrad bovendien de faillissementswet door zijn mesthandel na een bankroet achter te laten zonder administratie. Het bedrijf had een totale schuld van ruim 800.000 euro. De man tankte bovendien zijn vrachtwagens vol met in België gekochte rode diesel, waardoor de overheid aanzienlijke bedragen aan accijnzen misliep.

De man is niet voor alle aanklachten veroordeeld. Zo is hij vrijgesproken van het vervalsen van mestbonnen. Ook het bedriegen en afpersen van de dochter en vrouw van een van zijn chauffeurs achtte de rechter onvoldoende bewezen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer