Boete voor 5 meiactie Achterhoekse boeren kwijtgescholden

De rechtbank in Zutphen heeft de boete van 1.000 euro die melkveehouder Thijs Wieggers uit Mariënvelde kreeg, van tafel geveegd. Wieggers is volgens de rechter weliswaar schuldig aan het organiseren van een verboden bijeenkomst, maar de politie had ter plekke moeten ingrijpen en niet achteraf.

Boete+voor+5+meiactie+Achterhoekse+boeren+kwijtgescholden
© Robin Britstra

Achterhoekse boeren van actiegroep Voll Gass organiseerden vorig jaar rondom Bevrijdingsdag een actie, waarbij 250 trekkers in een weiland van Wieggers '75 jaar vrijheid' uitbeeldden. Dat was op dat moment in strijd met de geldende coronaregels.

Omdat de politie al in een vroeg stadium op de hoogte was van het initiatief, had deze volgens de rechter toen moeten ingrijpen en niet achteraf een boete uitschrijven.


Hart onder de riem

Bij de rechtbank in Zutphen verzamelde zich een grote groep boeren uit met name de Achterhoek om Wieggers een hart onder de riem te steken. Naar schatting tachtig trekkers verzamelden zich voor het gerechtsgebouw aan de Martinetsingel in Zutphen.

Overigens houdt Wieggers wel een aantekening op zijn strafblad. Helemaal vrijspreken kon de rechter hem niet. Twee maanden geleden werd Wieggers ook vrijgesproken voor het bedreigen van een motoragent bij een boerenprotest vorig jaar.


vrijspraak Wieggers
vrijspraak Wieggers © Robin Britstra


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer