Imposante kunstroute door de Achterhoek

Op boerderij 't Westendorp in het Gelderse Aalten hebben ze, naast melkvee en vleesvarkens, tegenwoordig ook kunst op het erf. De vier beschilderde silo's maken deel uit van een nieuwe kunstroute van 200 kilometer langs agrarische objecten.

Boerin Suzanne Ruesink zag tijdens een reis door Australië voor het eerst silokunst en besloot het fenomeen mee te nemen naar de Achterhoek. 'Ik was daar voor mijn Nuffield Scholarship en zag plotseling 'in the middle of nowhere' wel zeventig campers staan bij geschilderde silo's. En toen begon ik na te denken. Eerst over de saaie silo's op ons erf. Maar al snel werd het een groter plan met wel tien beschilderde agrarische objecten in de Achterhoek waar je via een speciale kunstroute langs kunt gaan.'

De silo's in Aalten zijn klaar en momenteel werken kunstenaars aan de volgende objecten, zoals in Lochem. Hier legt kunstenaar Emiel Krutzmann de laatste hand aan een immense muurschildering op het pand van Oocon. 'Dit is onder meer een opslagplek voor veevoer, dus het gebouw past mooi in het rijtje voor de kunstroute. De muur is lekker groot, maar zuigt wel veel verf op. Met iets meer dan drie weken werk moet het zijn af te ronden.'

Meer informatie over de agrarische locaties, kunstenaars en route is te vinden op de website siloarttourachterhoek.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer