Afrikaanse varkenspest bij 2.033 wilde zwijnen in Duitsland

Het aantal besmettingen met Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Duitsland is opgelopen tot 2.033. Het aantal besmettingen blijft maar stijgen.

Afrikaanse+varkenspest+bij+2%2E033+wilde+zwijnen+in+Duitsland
© Faunabescherming

Sinds de eerste vondst van een besmet wild zwijn op 10 september vorig jaar zijn er in 2020 in totaal 403 besmette wilde zwijnen ontdekt in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen. In 2021 zijn er 1.630 besmette wilde zwijnen zijn gevonden.

Ondanks intensieve zoektochten en een vast hekwerk op de grens tussen Polen en Duitsland komen er steeds opnieuw besmette wilde zwijnen binnen vanuit Polen. Brandenburg is gestart met de bouw van een tweede vast hekwerk op 5 kilometer afstand van het eerste hekwerk. Daartussen moet een wildezwijnenvrije zone komen. Van de 270 kilometer is meer dan 80 kilometer gereed.


In de gebieden rondom de drie besmettingen bij gehouden varkens – een biologisch bedrijf en twee hobbyhouders – gelden geen beperkingen. De besmettingen zijn meer dan dertig dagen geleden vastgesteld en daar is het bij gebleven. Er ligt veel nadruk op bioveiligheidsmaatregelen. Er geldt nog steeds geen algehele plicht om varkens binnen te houden in de besmette gebieden waardoor er wel besmettingsrisico blijft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer