Chinese varkensstapel weer op oude niveau

De omvang van de Chinese varkenspopulaties is grotendeels hersteld van de terugval door de Afrikaanse varkenspest. Zoals het Chinese ministerie van Landbouw onlangs bekendmaakte, waren er eind juni 46 miljoen zeugen in het land, ruim een kwart meer dan een jaar eerder.

Chinese+varkensstapel+weer+op+oude+niveau
© Varkens.nl

Het aantal varkens steeg binnen een jaar met bijna 100 miljoen stuks, een derde, tot ruim 439 miljoen dieren. Daarmee is de grootte van de Chinese varkensvoorraad weer gegroeid tot het niveau van eind 2017, vóór de uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

Ook de varkensvleesproductie in de volksrepubliek nam in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk toe. Volgens officiële cijfers werden er 334 miljoen varkens geslacht, een stijging van 86 miljoen varkens of 34,4 procent. Tegelijkertijd steeg de varkensvleesproductie tot 27,2 miljoen ton.


Rundvleesproductie

Volgens het ministerie is er ook een toename van de productie van andere vleessoorten. De Chinese rundvleesproductie steeg met 6,8 procent tot 2,91 miljoen ton vergeleken met de eerste helft van 2020. Bij pluimveevlees werd een stijging van 5,8 procent tot bijna 10,8 miljoen ton gerapporteerd.


Volgens het ministerie zijn er dit jaar tot nu toe 11 uitbraken van Afrikaanse varkenspest geweest in acht provincies, waarbij 2.216 varkens moesten worden gedood. Vorig jaar werden 13.500 dieren geruimd bij 19 uitbraken. Dit betekent dat het aantal besmettingen in China sterk is gedaald, omdat in 2018 meer dan 800.000 varkens in 99 gevallen noodgedwongen werden gedood. Een jaar later waren er ongeveer 390.000 dieren bij 63 gemelde uitbraken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer