Duitsland pleit voor intensievere jacht op wolf

De Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner pleit voor een intensivering van de wolvenjacht. Niet om het dier uit te roeien, maar om in regio's als bijvoorbeeld Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern grazers te beschermen.

Duitsland+pleit+voor+intensievere+jacht+op+wolf
© Pixabay

Cijfers gepubliceerd door het Federaal Documentatie- en Adviescentrum voor Wolf (DBBW) tonen aan dat wolven in 2020 in het hele land bijna vierduidend landbouwhuisdieren hebben verwond of gedood, voornamelijk schapen. 'Vergeleken met 2019 is dat een stijging van ruim een ??derde. Waar eindigt het als we nu niet ingrijpen?', vroeg Klöckner zich af.

Volgens DBBW waren in 2019 in totaal 2.894 dieren het slachtoffer van de wolf. Volgens deze federale cijfers registreerde Nedersaksen het hoogste aantal wolvenslachtoffers met 1.477 gedode dieren, gevolgd door Brandenburg (864) en Mecklenburg-Vorpommern (452).


Polulatiebeheer

Op plaatsen waar veel wolven zijn en de populatie niet in gevaar is, 'moeten we nu dringend tot regionaal populatiebeheer komen', luidt het pleidooi van Klöckner. Tot nu toe mogen alleen wolven worden geschoten als is bewezen dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om schade door wolven te voorkomen. Maar ook dat er bijvoorbeeld toch schapen zijn gedood. Met haar voorstel stuitte Klöckner op een duidelijke afwijzing van onder andere de Duitse Groenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer