PvdD: voorkom plaatsing meer wolvenhekken in Nederland

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat minister Carola Schouten van LNV actie onderneemt om te voorkomen dat er in Nederland meer wolvenhekken worden gebouwd.

PvdD%3A+voorkom+plaatsing+meer+wolvenhekken+in+Nederland
© Persbureau Noordoost

Deze week begon in Friesland de aanleg van een hek dat vestiging van wolven in de provincie moet voorkomen.

De PvdD heeft Kamervragen gesteld over het wolvenhek. De dierenpartij noemt het hek 'zowel ecologisch als praktisch niet gewenst', omdat dit zou zorgen voor versnippering van natuurgebieden, het doorbreken van landschappen en het doorkruisen van particuliere terreinen.

Ook zou het tegenhouden van wolven niet zijn toegestaan op grond van de Europese Habitatrichtlijn, stelt de PvdD. Gevraagd wordt of Schouten het hiermee eens is en of hierop gehandhaafd gaat worden. De partij vraagt zich af of er op basis van onderzoek is vastgesteld dat andere dieren geen negatieve effecten zullen ondervinden van het hek.


Schapenweiden beveiligen

Het beveiligen van schapenweiden zou volgens de PvdD een effectievere maatregel zijn dan het afsluiten van een provincie van de rest van Nederland. Gevreesd wordt dat er meer initiatieven zullen volgen. Om dat te voorkomen zou de minister actie moeten ondernemen, aldus de PvdD.

Dinsdagochtend sloeg oud-commissaris van de Koningin van Friesland Hans Wiegel (VVD) de eerste paal voor een wolvenhek op gras- en akkerbouwland langs het natuurgebied Drents-Friese Wold. Vijf boeren rond Boijl stellen hun land beschikbaar voor de pilot. Het hek wordt ongeveer 3 kilometer lang.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer