Het echte boerenleven volgens vaders en dochters

Het openluchttheater in het Gelderse Lichtenvoorde was donderdag de plek waar boeren en hun dochters op het podium stonden om te vertellen over hun leven in de agrarische sector. Een van de boeren die het woord namen, was varkenshouder Bas Kruisselbrink uit Westendorp. Hij sprak samen met zijn dochter Dieske onder meer over hun biologische bedrijfsvoering.

Onder de noemer True Stories Told Live houdt Jantien Klein Ikink bijeenkomsten waarbij het delen van verhalen centraal staat. 'Ik kwam enkele jaren geleden deze opzet tegen in mijn toenmalige woonplaats Lissabon. Ik heb daar meegeholpen met de organisatie. Eenmaal terug in Nederland heb ik ook hier het concept neergezet, met diverse thema's. Omdat ik zelf boerendochter ben, leek het mij goed om boeren en hun dochters eens aan het woord te laten', licht zij toe.

Bas Kruisselbrink is een van de verhalenvertellers op deze avond in de Achterhoek. Hij heeft in Westendorp zo'n vijfhonderd vleesvarkens. 'Ik heb dertien jaar geleden de stap gemaakt van gangbaar naar biologisch en dat heeft mij als mens goed gedaan. Ik kreeg weer plezier in mijn werk en ik was ook weer trots dat ik varkenshouder was. Dat verhaal wil ik graag vertellen.'

Dieske Kruisselbrink stond naast haar vader op het podium. Ze is blij dat ze de mogelijkheid kregen om hun verhaal te doen. 'Als het in de media over boeren gaat, dan is het meestal negatief nieuws, terwijl er veel boeren zoals mijn vader zijn die op een goede manier hun vak uitoefenen. Dat verhaal moet ook worden verteld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer