Fruitkisttheater maakt cultuur mogelijk

Frans Wolters uit het Gelderse Groessen heeft deze zomer op zijn voormalige huisperceel een fruitkisttheater. Zo'n veertig bezoekers kunnen op veilige afstand van elkaar in de boomgaard genieten van muziek en theater.

Het perceel peren vlak naast het theater zit goed in het fruit. Zelf is Wolters al jaren gestopt als teler. Zijn zoon Koos wilde het bedrijf niet overnemen. Zijn passie ligt bij de theatertechniek. Door de coronacrisis liep hij de afgelopen maanden werkloos rond.

Om toch iets te kunnen doen met theater en muziek, begon Koos Wolters samen met een groep enthousiastelingen een theater te bouwen van fruitkisten. Midden tussen de appel- en perenbomen.

De kisten zijn afkomstig van een familielid met een actieve boomgaard. Dus moeten ze tegen de tijd dat de oogst begint weer retour. Tot die tijd kunnen er ongeveer veertig personen op de kisten zitten, terwijl ze genieten van de voorstellingen in de Bongerdbühne. Op veilige afstand van elkaar, in de openlucht en onder het genot van een drankje.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer