Internationale werknemers krijgen vaccinatie

Buitenlandse werknemers kunnen zich in Nederland laten vaccineren tegen het coronavirus. Fruitteler Erik van Haarlem uit het Gelderse Buurmalsen heeft voor zijn Poolse werknemers een groepsvaccinatie geregeld.

Van Haarlem werkt al jaren met een vrijwel vaste groep Poolse seizoensarbeiders en hij spreekt vloeiend hun taal. Hij kon zijn personeel vrij eenvoudig overtuigen van het belang van een vaccinatie. 'Ik heb uitgelegd wat de mogelijkheden zijn hier in Nederland en dat we als bedrijf vrij simpel een groepsvaccinatie konden regelen. Dat is niet alleen in het belang van iedereen die bij ons werkt, maar ook in het belang van de medewerkers die tussentijds weer naar huis teruggaan', zegt hij.

De fruitteler reed samen met zijn tien werknemers in twee busjes naar de GGD. 'We hebben er een soort uitje van gemaakt. De sfeer was ontspannen. Iedereen zag het belang van vaccineren in', zegt hij. 'Ons personeel is nu vooral bezig met het verwijderen van te kleine peren uit de bomen. We werken veel met families. Zo werkt bijvoorbeeld onze personeelsvertegenwoordiger Sylvia Ksiazek samen met haar zoon in de boomgaard.'


Regels blijven

Tien buitenlandse werknemers werken nu op het Gelderse fruitbedrijf. Met de oogst zijn dat er zo'n negentig. Van Haarlem bereidt zich vast voor. 'Wij willen graag een zo veilig mogelijke woon- en werksituatie voor ons personeel. Dus houden we alle regels en voorschriften nauw in de gaten. Veel handen wassen en materiaal schoonmaken. Ik denk dat die regels ook in het komende oogstseizoen blijven gelden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer