VanDrie helpt medewerkers aan Janssen-vaccin

Bij de VanDrie Group lopen verschillende pilots om het Janssen-vaccin toegankelijk te maken voor medewerkers. Deze medewerkers, veelal buitenlandse inleenkrachten, zijn moeilijk te bereiken via reguliere oproepen. Terwijl ze wel recht hebben op een vaccin.

VanDrie+helpt+medewerkers+aan+Janssen%2Dvaccin
© Archieffoto Marcel Bekken

De pilots worden uitgevoerd in samenwerking met inleenbureaus en de GGD's Hollands Midden en Noord- en Oost-Gelderland.

In de regio van Hollands Midden wordt gewerkt met een prikbus: een mobiele unit die naar de locatie van T. Boer & zn in Nieuwerkerk aan den IJssel komt. In Apeldoorn is de pilot zo ingericht dat medewerkers van ESA, Ekro en Ameco naar een GGD-locatie kunnen komen voor een prik.

Volgens hr-manager Jaap Alders van T. Boer & zn is een groot deel van de 650 medewerkers al gevaccineerd, zo hoort hij in de wandelgangen. 'Voor collega's die een prikafspraak lastig vinden om te regelen, komt de GGD hier met een prikbus op het bedrijfsterrein. Op deze manier maken we voor iedereen die dat wil de prik toegankelijk en zetten we in op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad binnen ons bedrijf.'


Tolken aanwezig

Ook in Apeldoorn was de actie een succes, weet Remon Taal van Ekro. 'Op de eerste prikdag zijn van de 80 aanmeldingen uiteindelijk 72 mensen naar de GGD-locatie gekomen.' Op de locatie waren tolken van de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te begeleiden. 'We zien dat het echt wel leeft binnen onze bedrijven. Samen met de GGD en de inleenbedrijven organiseren we nu een tweede prikdag.'

'We hebben afgelopen jaar ervaren hoe ontwrichtend covid-19 is. We vinden het belangrijk om een veilige werkplek te bieden aan onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat vaccineren daarin absoluut helpt. Het Janssen-vaccin biedt waarschijnlijk een goede en duurzame bescherming tegen de nu opkomende, besmettelijke deltavariant, blijkt uit onderzoeken van de fabrikant', vertelt Marijke Everts, director Corporate Affairs bij de VanDrie Group.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer