Organisatie zet streep door Potato Europe 2021

Potato Europe 2021 gaat niet door. Het aardappelevenement zou op 1 en 2 september worden gehouden op de locatie van Wageningen University & Research Open teelten in Lelystad.

Organisatie+zet+streep+door+Potato+Europe+2021
© Nieuwe Oogst

De organisator DLG heeft daartoe besloten vanwege de onzekerheden met betrekking tot de maatregelen rondom corona. Verwacht werd dat het tweedaagse evenement met een binnen- en buitenbeurs meer dan 16.000 bezoekers zou trekken waarvan 5.000 uit het buitenland. Bij vorige edities van Potato Europe in Nederland kwamen de buitenlandse bezoekers uit meer dan vijftig landen.

Het evenement vindt eens in de vier jaar in Nederland plaats. De beslissing om het te annuleren is genomen na diepgaande gesprekken tussen de organisator DLG Benelux en exposanten. 'We betreuren het ten zeerste dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt', zegt Kuno Jacobs, managing director van DLG Benelux.


Onzekerheid rondom corona

'Gezien de aanhoudende onzekerheid in Nederland over de algehele situatie rondom corona en het daaruit voortvloeiende gebrek aan officiële goedkeuring en opgelegde beperkingen, is helaas niet voldaan aan de vereiste voorwaarden voor het houden van PotatoEurope 2021. Daardoor is, in nauw overleg met de exposanten, besloten om het evenement te annuleren', staat in het persbericht van DLG.

'In juni stonden alle seinen op groen en leek de situatie zich in Nederland goed te ontwikkelen. Dit resulteerde in het grotendeels opheffen van de beperkingen. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid', voegt Jacobs toe.

Potato Europe zou plaatsvinden op de locatie van Wageningen University & Research Open teelten in Lelystad. Potato Europe in Nederland wordt georganiseerd door DLG Benelux. Het evenement bestaat uit een buiten- en binnenbeurs, rooidemonstraties en demovelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer