Ruim 1.100 arbeidsmigranten in Noord-Limburg gevaccineerd

De campagne om internationale medewerkers in Noord-Limburg te vaccineren tegen het coronavirus begint op stoom te komen. Ruim 1.100 medewerkers zijn gevaccineerd op vijf verschillende locaties.

Ruim+1%2E100+arbeidsmigranten+in+Noord%2DLimburg+gevaccineerd
© Pixabay

De afgelopen weken hebben de GGD Limburg-Noord, uitzender Otto Workforce, LLTB, gemeenten en andere werkverleners uit de regio actief samengewerkt om vaccinatie voor arbeidsmigranten mogelijk te maken.

Op vier zaterdagen is gevaccineerd op woon- en bedrijfslocaties in Venray, Maasbree, Arcen en Sevenum. Sinds 21 juli is een callcentrum operatief. Op deze manier kunnen werknemers rechtstreeks een afspraak maken. Dat kunnen ze ook in het Pools, Roemeens of Bulgaars doen.


'We kijken nu al met tevredenheid terug op de stappen die zijn gezet', zegt coördinator Ivo Naus van GGD Limburg-Noord. 'We zien barrières waar we weinig invloed op hebben, zoals het minder vertrouwen hebben richting een overheidsorganisatie. Maar we ervaren ook dat mensen zich alsnog aanmelden, omdat een collega of bekende ook is geweest.'


Uitnodiging zo breed mogelijk verspreid

Met enkele tienduizenden internationale werknemers in de regio is het volgens Naus lastig om exact in te schatten hoeveel van hen al zijn gevaccineerd. 'We verspreiden onze uitnodiging via uitzendbureaus, werkgevers, gemeenten en koepelorganisaties, dus zo breed mogelijk. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarbij blijft onze boodschap: vaccinatie is een vrije keuze.'

LLTB blijft zich ervoor inspannen om via haar leden internationale werknemers te bereiken. 'We zijn blij dat veel van onze leden hun medewerkers wijzen op deze extra mogelijkheid', zegt hoofdbestuurder Susanne Görtz.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer