HilverdaFlorist breidt productiekassen jonge planten uit

In samenwerking met kassenbouwer Bosman Van Zaal start HilverdaFlorist in het voorjaar met de bouw van 2,2 hectare kassen en 7.000 vierkante meter bedrijfshallen.

HilverdaFlorist+breidt+productiekassen+jonge+planten+uit
© HilverdaFlorist

HilverdaFlorist in het Noord-Hollandse De Kwakel is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en ontwikkeling van snijbloemen, pot- en tuinplanten. Met de uitbreiding van het huidige kassencomplex hoopt het bedrijf de locatie efficiënter in te kunnen richten.

'Door de bouw van nieuwe kassen is er meer ruimte voor de productie van jonge planten, maar ook voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten', zegt Arthur Koekkoek, Director Operations, R&D and Supply Chain van HilverdaFlorist.


Afharden jonge planten

In overleg met Bosman Van Zaal is gekozen voor een Venlokas en een iets minder gebruikelijke cabriokas. Het dak van deze kas kan volledig open en is perfect voor het afharden van jonge planten. De Venlokas heeft een bedekking van hoog diffuus glas en een geïntegreerd insectengaassysteem.

Beide kassen zijn volledig ingericht volgens Het Nieuwe Telen-concept. Dit concept is gericht op energiezuinig telen en tegelijkertijd optimaal produceren. Stolze Installatietechniek zorgt voor de inrichting van de kassen inclusief het bewaterings-en klimaatsysteem. Begin 2022 neemt HilverdaFlorist de nieuwe kassen in gebruik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer