Opnieuw minder Duitse melkkoeien en melkveehouders

Het aantal melkkoeien in Duitsland is vorig jaar opnieuw afgenomen. Ook is het aantal melkveehouderijen gedaald, waarmee de neerwaartse trend in Duitsland van de afgelopen jaren zich voortzet.

Opnieuw+minder+Duitse+melkkoeien+en+melkveehouders
© VidiPhoto

Het aantal melkkoeien is voor het eerst sinds 1991 onder de vier miljoen gezakt, zo maakte het Federaal Agentschap voor Landbouw en Voedsel (BLE) vrijdag bekend. Het aantal melkveebedrijven daalde met 4,3 procent tot zo'n 57.300 bedrijven. Deze bedrijven hielden in totaal 3,92 miljoen dieren.

De melkproductie per koe steeg in 2020 tot 8.457 kilogram, zo'n 2,6 procent hoger dan in het jaar ervoor. Het aandeel biologisch geproduceerde melk is met 4 procent gestegen. De Duitse zuivelfabrieken verwerkten in totaal 32,6 miljoen ton melk, waarvan ongeveer 4,6 miljoen ton consumptiemelk werd geproduceerd.


Consumptie nauwelijks veranderd

De melkconsumptie is nauwelijks veranderd en bleef staan op een kleine 50 kilo per hoofd van de bevolking. De kaasproductie steeg weer en kwam uit op 2,64 miljoen ton. In 2020 werd in totaal 25,4 kilo kaas per hoofd van de bevolking geconsumeerd

In Nederland bedroeg de melkproductie per koe 8.940 kilo, blijkt uit cijfers van het CBS. In totaal werd in Nederland 14 miljard kilo melk aangevoerd bij zuivelfabrieken. Hiervoor waren 1,6 miljoen melkkoeien gemolken. In 1995 waren voor deze productiecijfers nog 2,1 miljoen melkkoeien nodig.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer