Dutch Dairy Challenge nadert ontknoping

De finale van de eerste editie van de Dutch Dairy Challenge (DDC) staat voor de deur. Bij deze challenge werken melkveehouders uit Oost-Brabant en Noord-Limburg aan een vernieuwend idee passend bij het thema 'Houden van koeien in 2050'. Op dinsdag 13 juli is de finale, die is te volgen via een livestream.

Dutch+Dairy+Challenge+nadert+ontknoping
© Pixabay

Negen melkveehouders en hun teamgenoten zetten de puntjes op de i voor de presentatie van hun vernieuwende idee voor de melkveehouderij. Tijdens de live-finale presenteren ze de resultaten van hun deelname aan het DDC-innovatieprogramma.

De jury bepaalt tijdens de finale welk idee de meeste potentie heeft en welk team zich dus officieel winnaar van de Dutch Dairy Challenge 2021 mag noemen. De jury bestaat uit Martin Scholten (strategisch adviseur landbouwtransitie), Marije Klever (bestuur NAJK, portefeuille melkveehouderij) en Estée Strooker (eigenaar en chef-kok restaurant 't Amusement in Arnhem en tv-chef 24Kitchen).


Publieksprijs

De winnaar ontvangt de Dutch Dairy Challenge Award 2021 en een lunch met 'mogelijkmakers' om het idee naar een volgend niveau te tillen. Daarnaast maken de teams kans op een publieksprijs. Een week voorafgaand aan de finale op 13 juli kan iedereen via dutchdairychallenge.nl een stem uitbrengen op het favoriete idee.

De finale wordt vanuit een studio uitgezonden via YouTube Livestream. Op deze manier kan iedereen die wil, de finale live volgen na aanmelding op de website van de challenge.


De Dutch Dairy Challenge is een initiatief van FrieslandCampina, Rabobank, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Courage, Imagro, Stuurgroep LIB en de kennisalliantie Challenge Based Learning EWUU van de universiteiten in Wageningen, Eindhoven en Utrecht. Daarnaast werkt het initiatief samen met Agrifirm, ZLTO, LLTB en provincie Limburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer