Gelderse politiek wil rondetafelgesprek intensieve veehouderij

Zes Gelderse Provinciale Statenfracties willen een rondetafelgesprek over de intensieve veehouderij in de provincie. Aanleiding is de kadernota Agrifood, waarin onvoldoende visie op de intensieve veehouderij zou staan.

Gelderse+politiek+wil+rondetafelgesprek+intensieve+veehouderij
© Twan Wiermans

GroenLinks, ChristenUnie, VVD, D66, PvdA en SGP hebben een agendaverzoek ingediend voor het gesprek. Zij stellen dat Gelderland wil bewegen naar meer naturinclusieve kringlooplandbouw, maar dat dit voor de meeste intensieve veehouders niet haalbaar is vanwege de verhouding tussen vee en grond.

Verder bestaat er het Plussenbeleid dat beoogt dat intensivering van agrarische bedrijven alleen kan worden toegestaan als er een plus aan vastzit die bijdraagt aan verduurzaming van het bedrijf of dierenwelzijn. Het is voor de zes partijen onduidelijk hoe dit beleid zich verhoudt tot de kadernota. Ze concluderen dat een visie op de intensieve veehouderij ontbreekt.


Perspectief

Met het rondetafelgesprek willen Provinciale Staten zich ook een beeld vormen van de sector, welke mogelijkheden, innovaties en initiatieven er nu al zijn voor verduurzaming van de veehouderij, welke rol de provincie hierin kan spelen om veehouders te ondersteunen en wat het perspectief is voor een duurzame veehouderij in Gelderland.

Het is nog niet bekend wanneer het gesprek gaat plaatsvinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer