Artsenforum+start+campagne+tegen+intensieve+veehouderij
Nieuws
© Pixabay

Artsenforum start campagne tegen intensieve veehouderij

Enkele artsen, verbonden in het Artsenforum Gezondheid, Natuur en Milieu, starten dit najaar een campagne met tv-spotjes en advertenties. Daarmee willen ze aandacht vragen voor een gezonde luchtkwaliteit. Het forum zet in op minder dieren in gebieden met veel intensieve veehouderij.

'We horen Carola Schouten zeggen dat gezondheid belangrijker is dan de economische waarde van de landbouw, maar hier moet gevolg aan worden gegeven', stelde oncoloog Ignas van Bebber en oprichter van dit artsenforum zondag in het Omroep Brabant-programma Kraak. 'Het ziekmakend effect van door vee geproduceerd fijnstof is onomstreden aangetoond', zei hij.'We accepteren dat met dit veehouderijbeleid veel meer mensen ziek worden en meer mensen eerder doodgaan. Jaarlijks sterven 12.000 mensen in Nederland vroegtijdig door luchtverontreiniging. Een ander gevolg is het verlies van kwaliteit in je laatste levensjaren', stelt de oncoloog.


Minder dieren

'Een belangrijk bronoplossing is om minder dieren te houden. Dan hoef je minder dieren te voeren en minder soja te importeren. Ook heb je dan minder mest, minder ammoniakuitstoot en minder fijnstof', aldus Van Bebber.

Het artsenforum komt in september met een advertentiecampagne op tv en in dagbladen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  15 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer