Ctgb+laat+twee+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week twee gewasbeschermingsmiddelen toegelaten die van belang zijn voor de land- en tuinbouw.

Rodeo Plus is een onkruidbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de onbedekte teelten van akkerbouwgewassen, cultuurgrasland, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt vers of gedroogd, sierteeltgewassen, openbaar groen en particuliere tuinen, groot fruit, wijndruif ouder dan vier jaar en tijdelijk onbeteeld terrein met uitzondering van akkerranden.

Het insectenbestrijdingsmiddel BoxT Pro Press is toegelaten ter bestrijding van buxusmot in buxus. Het middel was al eerder tijdelijk toegelaten tegen bladvretende rupsen.


Uitbreiding middelen

Daarnaast hebben meerdere middelen een uitbreiding gekregen qua toepassing. Het onkruidbestrijdingsmiddel AZ 500 krijgt een uitbreiding in een groot aantal verschillende gewassen, waaronder graszodenteelt, groenbemesters en akkerbouw-, bol- en boomkwekerijgewassen.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Allstar krijgt een uitbreiding in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt en bloemenzaadteelt.

VitiSan is ook een schimmelbestrijdingsmiddel. Dit middel krijgt een uitbreiding in veel gewassen. Het gaat onder andere om groenten- en fruitgewassen, bloemenzaadteelt en diverse bol-, bloemisterij- en boomkwekerijgewassen.

Ook het schimmelbestrijdingsmiddel Amylo-X WG krijgt van het Ctgb een toelating in veel meer teelten, waaronder diverse granen, oliehoudende zaden, peulvruchten, groenten- en fruitgewassen en diverse bol-, bloemisterij- en boomkwekerijgewassen.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer