NVWA vindt 2.000 liter illegale middelen bij boomkweker

Bij een boomkweker in Oost-Nederland heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in totaal 2.000 liter illegale middelen aangetroffen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

NVWA+vindt+2%2E000+liter+illegale+middelen+bij+boomkweker
© Nieuwe Oogst

De NVWA startte een strafrechtelijk onderzoek nadat er bij het Team Criminele Inlichtingen informatie was binnengekomen dat er veel illegale gewasbeschermingsmiddelen aanwezig zouden zijn bij de boomkwekerij. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Toen inspecteurs en rechercheurs een bezoek brachten aan het bedrijf, vonden zij in een loods inderdaad een grote hoeveelheid niet in Nederland toegelaten middelen tegen onkruid, schimmels en insecten. De gewasbeschermingsmiddelen zijn in beslag genomen, afgevoerd en worden zo snel mogelijk vernietigd.


Gevaar voor mens, dier en milieu

Toegelaten middelen zijn uitgebreid getoetst op mogelijke schadelijke effecten voor het milieu, de volksgezondheid en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Door het gebruik van niet toegelaten middelen of het onjuist gebruik van toegelaten middelen kan er volgens NVWA gevaar ontstaan voor mens, dier en milieu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer