Vrijstellingen Tracer en Exirel voor bestrijding suzuki-fruitvlieg

Demissionair landbouwminister Carola Schouten heeft dinsdag vrijstellingen afgegeven voor de insecticiden Tracer en Exirel om de suzuki-fruitvlieg in fruitgewassen te bestrijden.

Vrijstellingen+Tracer+en+Exirel+voor+bestrijding+suzuki%2Dfruitvlieg
© Vlamings BV

De vrijstellingen zijn aangevraagd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en gelden voor de onbedekte teelten van druif en kers voor Tracer en voor de onbedekte teelten van druif, blauwe bes, kers en pruim voor Exirel. De tijdelijke toelating is afhankelijk van het gewas afgegeven voor de duur van dit teeltseizoen.


NFO meldt dat met dit besluit van Schouten een effectieve aanpak van de suzuki-fruitvlieg voor 2021 is veiliggesteld. Het probleeminsect veroorzaakt al sinds 2013-2014 grote schade in de Nederlandse teelt van steenfruit en houtig kleinfruit.


Speciaal insectengaas

NFO onderzoekt al langer maatregelen om de druk van de suzuki-fruitvlieg laag te houden. Een voorbeeld is onder meer het gebruik van speciaal insectengaas om de invlieg te beperken. Naast deze maatregelen blijven gewasbeschermingsmiddelen vooralsnog onmisbaar om deze plaag goed te kunnen beheersen. Via vrijstellingen zorgt NFO dat het middelenpakket voor fruittelers voldoende accuraat blijft.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer