Hoogheemraadschap van Rijnland intensiveert dijkinspecties

Hoogheemraadschap van Rijnland inventariseert de controles van dijken nadat in de nacht van zondag op maandag een gat ontstond in de dijk in de Tempelpolder bij Reeuwijk.

Hoogheemraadschap+van+Rijnland+intensiveert+dijkinspecties
© Ulco Wesselink Fotografie

'Dijken die al in het monitoringsplan stonden gaan we nogmaals aan een inspectie onderwerpen. Dat geldt ook voor andere dijken in ons gebied die vergelijkbaar zijn met de dijk in de Tempelpolder', laat een woordvoerder van het hoogheemraadschap weten. Het hoogheemraadschap van Rijnland beheert 1.300 kilometer dijk. Hoeveel kilometer dijk extra wordt gecontroleerd, is nog onduidelijk.

Het hoogheemraadschap is begonnen met een nadere analyse van de oorzaak. Parallel hieraan loopt een grondonderzoek. De volgende stap is dat de dijk wordt hersteld.

Maandag zijn nooddammen bij de dijk aangelegd. Volgens het hoogheemraadschap zijn deze dammen robuust genoeg om de komende weken de polder te beschermen.

Wanneer de resultaten bekend zijn van het onderzoek naar de oorzaak van de dijkverschuiving is nog lastig te zeggen, laat de woordvoerder weten. 'We hopen zo snel mogelijk. Maar zo'n onderzoek heeft tijd nodig.'

• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer