Vrijspraak+voor+boer+Thijs+Wieggers
Nieuws
© Rutger van Lier

Vrijspraak voor boer Thijs Wieggers

De Achterhoekse melkveehouder Thijs Wieggers is woensdag vrijgesproken van het bedreigen van een agent.

Wieggers zou vorig jaar zomer bij een boerenprotestactie bij een supermarktdistributiecentrum in Bleiswijk met een trekker zijn ingereden op een motoragent. Maar volgens de rechtbank was hiervoor onvoldoende bewijs.

De motoragent zegt dat Wieggers weigerde uit te stappen, toen hij hem wilde tegenhouden. Daarop trok de agent zijn vuurwapen en werd Wieggers gearresteerd. Volgens de boer zelf berustte de hele zaak om een misverstand. Zo zouden foto's laten zien dat Wieggers juist achteruitreed met zijn trekker. De rechter ging daarin mee en stelt dat de agent zich misschien heeft vergist in de hectiek van de situatie.Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer