FrieslandCampina+in+beroep+tegen+Thaise+boete+van+57+miljoen+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FrieslandCampina in beroep tegen Thaise boete van 57 miljoen euro

De rechtbank in Thailand heeft op 31 mei uitspraak gedaan in een geschil tussen Royal FrieslandCampina (RFC) en een zakelijke klant. Het zuivelconcern moet een compensatie betalen van omgerekend 57 miljoen euro. RFC gaat hiertegen in hoger beroep.

De Thaise rechtbank komt tot de compensatie op basis van de interpretatie van het contract tussen RFC en de zakelijke klant. De rechtbank concludeert dat het zuivelconcern tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant.

Op basis van dit vonnis moet RFC de klant compenseren voor een totaalbedrag van 2,2 miljard Thaise baht (57 miljoen euro). De zuivelcoöperatie is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is de contractuele relatie gestopt.

Mogelijke gevolgen van dit vonnis voor de resultaten van RFC worden momenteel bestudeerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer