FrieslandCampina in beroep tegen Thaise boete van 57 miljoen euro

De rechtbank in Thailand heeft op 31 mei uitspraak gedaan in een geschil tussen Royal FrieslandCampina (RFC) en een zakelijke klant. Het zuivelconcern moet een compensatie betalen van omgerekend 57 miljoen euro. RFC gaat hiertegen in hoger beroep.

FrieslandCampina+in+beroep+tegen+Thaise+boete+van+57+miljoen+euro
© Nieuwe Oogst

De Thaise rechtbank komt tot de compensatie op basis van de interpretatie van het contract tussen RFC en de zakelijke klant. De rechtbank concludeert dat het zuivelconcern tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant.

Op basis van dit vonnis moet RFC de klant compenseren voor een totaalbedrag van 2,2 miljard Thaise baht (57 miljoen euro). De zuivelcoöperatie is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is de contractuele relatie gestopt.

Mogelijke gevolgen van dit vonnis voor de resultaten van RFC worden momenteel bestudeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer