LTO Noord ageert tegen zonnepark in Silvolde

De rechtbank in Arnhem moet zich uitspreken in een zaak die is aangespannen door LTO Noord-afdeling Oost Achterhoek. Het gaat daarbij om de vergunningverlening door gemeente Oude IJsselstreek voor een zonnepark op landbouwgrond in Silvolde.

LTO+Noord+ageert+tegen+zonnepark+in+Silvolde
© Twan Wiermans

'Wij zijn voor duurzame energie, maar landbouwgrond is te schaars om zonnepanelen op te leggen', zegt voormalig afdelingsvoorzitter Mark Ormel namens LTO. 'Op meerdere plekken dienen wij zienswijzen in bij gemeenten als er zo'n plan komt. In een enkel geval gaan we in beroep als onze bezwaren van tafel worden geveegd.'

Het betreffende perceel in Silvolde is eigendom van een verpachtende organisatie, die de pachtende boer wil compenseren met een ander stuk grond van een stopper. 'Per saldo verdwijnt er dan dus landbouwgrond', zegt Ormel. 'Terwijl we die grond hard nodig hebben voor alle uitdagingen waar we als sector voor staan.'


Geld regeert

Volgens LTO-beleidsadviseur André Rotteveel regeert bij veel gemeenten het geld als het om ruimtelijke plannen gaat. 'Dit is tekenend voor de situatie die we veel tegenkomen. Waar voorheen lang werd nagedacht, legt men nu het initiatief bij ontwikkelaars en investeerders. De vraag is of er wel zorgvuldige ruimtelijke ordening plaatsvindt.'

Binnen zes weken volgt de uitspraak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer