Kees Peeters wint Dutch Dairy Challenge 2021

De Dutch Dairy Challenge 2021 is dinsdag 13 juli gewonnen door Kees Peeters uit Kessel. Hij wil door zijn koeien hooi te geven zorgen voor een langere levensduur en gezondere koeien. De publieksprijs was voor Mark van Lipzig & Ineke Haast uit Velden.

Kees+Peeters+wint+Dutch+Dairy+Challenge+2021
© youtube

Peeters wil op de Zwitserse manier, middels drogen, hooi winnen. Dit hooi kan op het bedrijf een deel van de mais vervangen. Het zorgt voor meer eiwit van eigen land en een betere bodem die vocht beter vasthoudt.Terwijl de leeftijd van de melkveestapel nu al hoog is met gemiddeld 6 jaar en 8 jaar en 8 maanden bij afvoer, wil hij met dit hooi de gemiddelde leeftijd met nog een jaar verhogen. De hooimelk wil hij als Limburgs streekproduct verkopen. Op de vrijgekomen kuilplaten wil hij camperplaatsen maken rond het thema hooi. De jury van de Dutch Dairy Challenge roemde de aanpak vanwege het feit dat veel veehouders zich hierbij kunnen aansluiten en noemde Peeters een inspirator voor de sector.


Publieksprijs

Mark van Lipzig & Ineke Haast wonnen met 500 van de 1200 stemmen overtuigend de publieksprijs. De melkveehouders willen in het kader van 100 procent transparantie een beleving maken van de boerderij. 'De consument weet niet meer waar de melk vandaan komt. We willen een brug slaan tussen de consument en de boer', aldus Van Lipzig.Ze willen de burger in het voedselproces betrekken door een Experience Centre op de boerderij te maken. Daarbij wordt onder meer gedacht aan agrotoerisme, maar ook aan de mini-melkfabriek Lely Orbiter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer